Guide: Sådan undgår du tør hud – 3 nemme tips

Døjer du med tør hud? Så er du ikke alene. Mange danskere døjer med tør hud, hvilket særligt gør sig gældende i vintermånederne. Heldigvis er der en masse ting, du kan gøre, for at gøre huden blød og smidig. Her får du 4 gode råd.

Tør hud er ikke bare irriterende – det er også usundt for din hud. Folk, der lider af tør hud, har en tendens til at se trætte ud, og deres kropssmerter kan virkelig påvirke, hvordan man går til dagen. Det er ret nemt at sørge for at undgå dette problem, hvis du ved, hvad du gør. I denne artikel får du 4 tips til, hvordan du kan undgå tør hud.

Tag et brusebad lige inden du går i seng

Ifølge dermatologer vil det at vaske din krop med varmt vand og derefter bruge den koldest mulige indstilling på den vandkilde, du tilfældigvis bruger, forhindre din hud i at tørre lige så meget ud, som hvis du tog et brusebad om morgenen. Denne rutine er ikke kun bedre for din hud, men giver dig også mere tid om morgenen til at påføre fugtighedscreme.

Påfør lotion umiddelbart efter at have taget et brusebad

Den bedste metode til at undgå tør hud er ved at påføre lotion umiddelbart efter at have taget et bad eller brusebad. Mens dine porer stadig er åbne og højst sandsynligt bløder på grund af det varme vand, kan du smøre lidt lotion på visse dele af din krop, hvor der er mest brug for det.

Pas dog på, hvilken fugtighedscreme du bruger; nogle lotions og fugtighedscremer kan faktisk gøre din hud mere tør eller forårsage flere problemer, end de løser. Du bør vælge en lotion, der er specielt fremstillet til at forebygge tør hud, som f.eks. Eucerin Professional Repair Lotion.

Beskyt din hud

Eftersom du bruger lotion, er en af de bedste måder at undgå tør hud på at beskytte din hud på forskellige måder. En måde at gøre dette på er ved at bære beskyttende tøj i de koldere måneder, når det blæser ude eller i andre områder, hvor vejret potentielt kan skade din hud. Dette tøj skal ikke kun beskytte, men også isolere, så din kropsvarme ikke siver væk, selv om det er koldt udenfor.

Brug også fugtighedscremer i løbet af dagen

Hvis du er som de fleste andre, har du formentlig en tendens til at glemme at bruge fugtighedscreme i løbet af dagen – måske fordi du er i gang med en masse andre opgaver, som tager al din opmærksomhed.

Du bør dog ikke undervurdere effekten af at bruge fugtighedscreme i løbet af dagen. Som tommelfingerregel bør du bruge en fugtighedscreme, når du føler, at din hud bliver tør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *